Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A globális összeomlás elkerülhetetlen
  2013-06-28 20:00:28, péntek
 
 

A globális összeomlás elkerülhetetlen

Már évek óta foglalkoznak azzal a valóban szabad elvű közgazdász növendékek, hogy ez a segélyezettek millióiból álló, szociálisan érzékeny, mindenkit egyenlővé tevő, szegénységre kényszerítő vállalkozás az összeomlás küszöbére érkezett . Nem is olyan régen a kádári cuclista rendszer is pontosan emiatt dőlt be, de akkor még az egyes államok látszólagos szuverenitása, a kétpólusú világ utópiája éltette még egy darabig . A határok légiessége okozta az összeomlást . A helyi pénzek rendszere, a vele párhuzamosan létrehozott nemzeti kereskedelem, még megmentheti egyes térségek jövőjét, bár az éhséglázadások áldozatai eljutnak mindenhová a kontinensen .

Egy diktatúrában mindenkinek dolgoznia kell, mert a működésben volt a nyugalom . Amikor magába dőlt a hazai vörös próbálkozás, akkor azonnal megszüntették a munkahelyeket azok, akik annak idején központosítottak, majd lába kelt a nemzet vagyonának rövid két év leforgása alatt . Még az úgynevezett rendszerváltozás előtt történtek ezek a dolgok, amikor a társasági törvényeket meghozták, így azonnal eltünt a nagyvállalatok több mint 60%-a az adminisztráció könyvelésében . Amikor átestünk a demokratikus ló túloldalára, akkor már a lopáshoz szoktatott ügyeskedők szabadon garázdálkodhattak Magyarországon .

Mire letisztultak valahogyan a folyamatok Antall József miniszterelnök halála után, addigra szétesett a változtatási kedv is ugyanúgy, mint a bizalom az elkövetkező kapitalista átalakulásban . Horn Gyula és Bokros Lajos jelképezte neoliberális és posztkommunista viszonyok életre keltek rövid idő alatt, s garázdálkodhattak kedvükre azok, akik hitelpénzhez jutottak . Lába kelt az aluminium iparnak ugyanúgy, mint a cukorgyártásnak . A mezőgazdaságot is ezzel buktatták meg, mert nem volt ki feldolgozza a földeken maradt rengeteg répát .

A Ratkó korszak csemetéi hamar rájöttek a kommunista gondolatok semmirevaló átláthatóságára, és bojkottálták a rendszert maguk módján . Munkát nem végeztek, csak egyik munkahelyről a másikra vándorolva fizetésemelést kaptak . A becsületes ember továbbra is robotolhatott kevesebbért, mint a munkát kerülő élelmesebbek, ami végül is bedöntötte ezt a vöröszászlós művilágot . Amikor engedték kisebb cégecskék üzemelését, akkor sokan meggazdagodtak belőle, mert ellenőrizetlenül működött minden, ha a kenőpénzeket leadták .

Erkölcsileg lezüllesztették a szocialista tábor fiataljait, senki sem gondolt többé család alapítására, csak a szórakozást, testiséget kergették naphosszat, ami felett szemet húnytak az ország vezetői . A nyolcvanas évek elejétől rengetegen disszidáltak, lehetőséget látva a nyugat immár elérhető közelségéből, miután hozzájuthattak kék útlevélhez azok is, akiknek korábban tiltották az utazást . A pártfunkcionáriusok eközben mindenhez hozzájutottak jutányos áron . Oda utaztak ahova akartak, s annyi pénzt vihettek ki magukkal, amennyi a rendelkezésükre állott . Ötszáz márkát válthattak ki hivatalosan az emberek 1981-ben, ami tízforintjával számolva kevesebb mint kéthavi bér volt .

Az EU 1993-as átalakítása után ugyanúgy megszünt szociálisan érzékeny lenni, mint a vasfüggöny mögötti országok kommunista diktatúrái . Az életszinvonal emelkedése helyett amolyan kiegyenlítődés féle kezdődött, ami napjainkig tart .

2001 után háborús helyzet állandósult a Közel-keleten . Menekültek milliói árasztották el Európát és a világ más, szerencsésebb régióit életlehetőségük javítása érdekében . Az iszlám térhódítása ekkor kezdődött, s napjainkra olyan helyzet alakult ki helyi közösségek és a közéjük költöző idegenek között, hogy polgárháborús helyzet is kialakulhat belőle . Mi köze van a skandináviai oszágoknak a muzulmán vallás minarettjeihez ? Ők megúszták hajdanán a török inváziót, amikor győzedelmeskedtek a XV-ik században Bizánc felett a muzulmánok . Pontosan mi magyarok állítottuk meg őket a Kárpátmedence közepén őket évszázadokig .

Az emancipációs törvények mai változata a menekülőknek adott többletjogok összessége, amit a zsidók szereztek meg legelőször hazánkban a Kiegyezés idején . Azóta jól érezhető a galiciai zsidók térnyerése az őslakos magyarsággal szemben . Két vesztett háború után a sorainkban megbújt árulók elveszejtették Nagy Magyarországot . Most Európa van soron . A zsidó-kereszténységet is megszállták a vallásszabadság jogán az iszlám szapora követői, akiknél a gyermekáldás négy-ötször magasabb az európainál . A menekültek teljes ellátást kapnak, joguk van koser, illetve halal élelmiszert követelni, amivel a sajátjaikat erősítik, az egyes befogadó államok népeivel szemben .

Munkanélküli segélyezettek száma ijesztő mértékben megemelkedett, akiknek már dolgozniuk sem kell a megélhetésükért . A hazánkból vagy máshonnan érkező munkát kereső ember jóval kevesebbért elvégzi azt, amit az érzékeny gyomrú kivételezettek nem, így egyes üzletágakat már megszálltak bizonyos nemzetiségek . Hiába hoznának több pénzt forgalomba a gazdaságok beindításának érdekében, mert a nemzetközi nagyvállalatok behálózták teljesen a földet, s lassan minden vagyon átkerül hozzájuk . Ha megszüntetnék a pénznyomtatás inflációgerjesztő műveleteit, akkor magába omlana ez a művilág egy szempillantás alatt .

Láthattuk az egyre sűrűbben előforduló, és egyre nagyobb nyomort okozó gazdasági összeomlásokat, amiket a tőzsdék és bankok összehangolt tevékenységeivel idéznek elő, és óriási nyereséget hoz nekik . A kisember megpróbál munkát keresni, tanulni, vagy csak átképezni magát, de a központosított, modernizált ágazatok egyre kevesebb munkáskézre tartanak igényt . Lassan mindenki segélyezetté válik, mint a jószág, akit etetőkbe terelnek, úgy szálljuk meg mi is a bevásárlóközpontok művárosait, amelyek a forróságban hűvösek, de hidegben meleget sugároznak . Állandó zaj, ricsaj, zene, reklámok sora kerget bennünket egyik boltból a másikba, mire hazaérünk a keresetnél jóval több holmival .

Meddig tartható fenn még ez a művilág ? Ameddig a pénz urai ezt megengedik nekünk . A helyi pénzek és zárt határok megoldanának néhány problémát, de erre nem számíthatunk egészen addig, amig ez a rendszer megmarad . Olyan ez mint az elszabadult elektron a túlmelegedett atomerőműben, vagy a felakadt gázpedál, ami egyre gyorsabban pörgeti a motort . Sokan figyelmeztetnek a közeledő veszélyre, de mikor következik be a robbanás, azt csak akkor tudjuk meg, amikor majd vásárolni indulunk, de nem lesz hová .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: központosítottak, tevékenységeivel, ellenőrizetlenül, rendszerváltozás, vallásszabadság, kereszténységet, életlehetőségük, lezüllesztették, posztkommunista, cukorgyártásnak, átláthatóságára, figyelmeztetnek, rendelkezésükre, megélhetésükért, elkerülhetetlen, minarettjeihez, kivételezettek, éhséglázadások, tízforintjával, összeomlásokat, adminisztráció, kiegyenlítődés, központosított, magyarországon, fizetésemelést, nagyvállalatok, miniszterelnök, magyarországot, elveszejtették, hozzájuthattak, meggazdagodtak, mezőgazdaságot, robotolhatott, életszinvonal, szuverenitása, segélyezettek, globális összeomlás, valóban szabad, segélyezettek millióiból, kádári cuclista, egyes államok, kétpólusú világ, határok légiessége, helyi pénzek, vele párhuzamosan, éhséglázadások áldozatai, diktatúrában mindenkinek, működésben volt, hazai vörös, munkahelyeket azok, nemzet vagyonának, úgynevezett rendszerváltozás, Antall József, Horn Gyula, Bokros Lajos, Nagy Magyarországot, Most Európa,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png férfi  Szívem  Boldog születésnapot a ma ünne...  A televizió nem a kultúrát kép...  Julian Brass gondolata  Hiányzik  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png rózsa csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Szívem  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Akarat  Alázat  Mindig jusson idő nevetni  Fekete-erdő desszert  Próbálj meg ...  Garai Gábor - Takarítás  Sokan azt tartják  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Erdőn  Szép estét  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  képre írva  Erdőn  Nagyi telefonál  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Neked tudnod kell  Akarat  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Reggel van  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Egy bizonyos határt  Akarat  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  A kételkedés kezelése  Neked tudnod kell  Png kislány  Alázat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Nem számIt  Makszim Gorkij gondolata  Alázat  Adakozás  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Akarat  képre írva  A jó emberek mindig szépek mar...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Őrizkednünk kell...  Tavaszi kép  Lóhere  Png nő  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 20  George Byron - Ahogy itt jár -...  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Örülök, hogy látlak!  Png csokor  Png kislány  Egy bizonyos határt  Nem tudhatod  Bounty krémes  A boldog családok mind hasonló...  Png fotel  s immár én is felragyogva, ért...  Örülök, hogy látlak!  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
globális összeomlás, valóban szabad, segélyezettek millióiból, kádári cuclista, egyes államok, kétpólusú világ, határok légiessége, helyi pénzek, vele párhuzamosan, éhséglázadások áldozatai, diktatúrában mindenkinek, működésben volt, hazai vörös, munkahelyeket azok, nemzet vagyonának, úgynevezett rendszerváltozás, társasági törvényeket, nagyvállalatok több, adminisztráció könyvelésében, lopáshoz szoktatott, folyamatok Antall, változtatási kedv, elkövetkező kapitalista, aluminium iparnak, földeken maradt, kommunista gondolatok, rendszert maguk, másikra vándorolva, becsületes ember, munkát kerülő, vöröszászlós művilágot, kenőpénzeket leadták, szocialista tábor, ország vezetői, nyolcvanas évek, nyugat immár, rendelkezésükre állott, emberek 1981-ben, vasfüggöny mögötti, életszinvonal emelkedése, iszlám térhódítása, közéjük költöző, skandináviai oszágoknak, muzulmán vallás, török inváziót, emancipációs törvények, menekülőknek adott, zsidók szereztek, galiciai zsidók, őslakos magyarsággal, sorainkban megbújt, vallásszabadság jogán, iszlám szapora, gyermekáldás négy-ötször, menekültek teljes, sajátjaikat erősítik, egyes befogadó, hazánkból vagy, érzékeny gyomrú, gazdaságok beindításának, nemzetközi nagyvállalatok, pénznyomtatás inflációgerjesztő, szempillantás alatt, egyre sűrűbben, kisember megpróbál, forróságban hűvösek, keresetnél jóval, pénz urai, rendszer megmarad, elszabadult elektron, túlmelegedett atomerőműben, felakadt gázpedál, közeledő veszélyre, központosítottak, tevékenységeivel, ellenőrizetlenül, rendszerváltozás, vallásszabadság, kereszténységet, életlehetőségük, lezüllesztették, posztkommunista, cukorgyártásnak, átláthatóságára, figyelmeztetnek, rendelkezésükre, megélhetésükért, elkerülhetetlen, minarettjeihez, kivételezettek, éhséglázadások, tízforintjával, összeomlásokat, adminisztráció, kiegyenlítődés, központosított, magyarországon, fizetésemelést, nagyvállalatok, miniszterelnök, magyarországot, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3065
  • e Hét: 17295
  • e Hónap: 28406
  • e Év: 181902
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.